A klíma beszerzése után nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres karbantartásról, tisztításról. Ez a betegségek megelőzésének és a hatékonyság megőrzésének céljából nagyon fontos!

 Évente minimum egyszer szükséges karbantartást végezni!

 Egy klímaberendezésben működés során nagy mennyiségű levegő halad át a hőcserélőn, aminek következtében a szennyeződések lerakódhatnak a készülékben, ezért időről-időre szükségessé válik egy alapos karbantartás, tisztítás. A tisztítás része a szennyeződések eltávolítása, a hőcserélő hűtőbordáinak és a kondenzvíz tálcának a fertőtlenítése. Az eltömődött szűrők szintén megterhelik a készüléket, ezáltal magasabb lesz az áramfogyasztás.

 A karbantartás fontos része a készülék működésének ellenőrzése

 A karbantartás nem csupán tisztításból áll, a klímaberendezés működését is teljes körűen át kell vizsgálni. Az elektromos vezetékek épségét minden alkalommal átnézzük, a hűtőkört nyomásmérő műszerekkel csak akkor ellenőrizzük, ha az indokolt. A klíma kifogástalan működésének feltétele a megfelelő mennyiségű gáztöltet. A gáztöltet hiánya a hatásfok csökkenését eredményezi, tehát magasabb lesz a készülék fogyasztása. Ilyen esetben fontos kideríteni, hogy hol szökik a gáz, de ez már nem része a karbantartásnak, sajnos javítani kell.

 Keressünk egy szakembert!

 A klímaberendezés karbantartását mindig bízzuk szakemberre. A nagyobb gyártók ugyanis egyes készülékekre akár 10 év garanciát is vállalnak, ám a gyári garancia csak akkor érvényes a meghatározott időre, ha a telepítés és rendszeres karbantartás is szakértő által valósul meg.

A klímaberendezés karbantartásának hiánya helytelen működéshez és a készülék meghibásodásához is vezethet. A rendszeres karbantartással tehát a klíma hosszú élettartamát is biztosítjuk.