Gazdaságos fűtés klímával

A fűtésre alkalmas klímák a hőszivattyús működésnek köszönhetően akár ötször jobb hatásfokot biztosítanak, mint például egy villanyradiátor. A klímával való fűtésnél ugyanis az elektromos áram a hő szállítását biztosítja, nem pedig közvetlenül a hő előállításáért felelős, a mai modern inverteres klímaberendezések pedig már igen energiatakarékosan működnek.

Új építésű ház esetén mindenképpen érdemes kiépíteni a klímarendszert, hiszen nyáron és télen is alkalmazhatjuk, és a klíma telepítése jóval olcsóbb, mint a gázfűtés kiépítése. Ám ha már van egy más típusú, bevált fűtési rendszerünk, azt nem feltétlen érdemes lecserélni, viszont a klímát kiváló hatékonysággal használhatjuk rásegítésként. Átmeneti időszakokban pedig klímával a leggazdaságosabb megteremteni az otthon melegét.

 

Működése

Hűtés funkcióban a beltéri egység hűt és a kültéri egység fűt -hőt ad le-, fűtés esetében pedig ennek a folyamatnak az ellentéte történik, tehát megcserélődik a kültéri és a beltéri egység funkciója. Ezt egy úgynevezett négy járatú szelep biztosítja, ami a hűtőközeg áramlásának irányát képes megfordítani.

 

Biztonság és kényelem

Egy inverteres klímaberendezés akár -15 Celsius fokig is megbízhatóan képes fűteni, és a meleg levegő előállításához nincs szüksége gázfelhasználásra, sem tűzre. Ha klímával fűtünk, nem kell tartanunk sem lakástűztől, sem szén-monoxid mérgezéstől. Így családunknak egyszerre tudunk meghitt, meleg otthont és biztonságot nyújtani.

A klímaberendezés az adott helyiséget rendkívül gyorsan be tudja fűteni, és amennyiben multisplit klímarendszerünk van, akár szobánként szabályozhatjuk a hőmérsékletet. Ezek a modern klímák sok kényelmi funkcióval vannak ellátva, távolról vezérelhetjük vagy automatizálhatjuk is a készülékeket.

A WIFI-s klímáknak köszönhetően már nemcsak az adott helyiségben, hanem akár távol az otthonunktól is beállítható a nappaliban, a hálószobában, vagy az egész lakásban uralkodó hőmérséklet. Több napos távollét esetén is kellemesen meleg lakásba érkezhetünk haza, hiszen bárhol, bármikor elindíthatjuk otthonunk fűtését. A klímaberendezés bekapcsolás után néhány perccel képes a maximális hőmérsékletű levegőt fújni, így az adott helyiséget rendkívül gyorsan be tudja fűteni. Az alkalmazáson keresztül akár egy adott szoba pillanatnyi hőmérsékletét is ellenőrizhetjük a távolból, és eldönthetjük, hogy szükség van-e nagyobb fokozatú fűtésre.

Egészséges levegő, optimális páratartalom

Télen a lakásban a páratartalom jelentősen megnőhet, ám egy modern, inverteres klíma az automatikus hőmérséklet- és nedvességtartalom-szabályozásnak köszönhetően segít fenntartani az optimális páratartalmat. Továbbá ezeknél a minőségi klímaberendezéseknél többszörös légtisztító technológiát alkalmaznak, így ezek a készülékek kiszűrik a levegőből a polleneket, a gombákat és spórákat, ami jelentősen megkönnyítheti az allergiában vagy asztmában szenvedők életét.