Mennyezeti kazettás klíma

A kazettás klíma a split klímák egy fajtája, melynél a beltéri egység az álmennyezetbe építhető. Leginkább nagy légterű helységekben, irodákban, üzletekben alkalmazzák, ám családi házak, lakások klimatizálására is kiváló megoldás. Olyan helységben kialakítható ez a klímarendszer, ahol van álmennyezet, vagy a padlástér gipszkarton mennyezetébe is besüllyeszthető a beltéri egység.

A kazettás klímák több kivitelben léteznek. Az 1 utas típus kisebb légterű helységekbe elegendő, a 2 utas nagyobb nappalikba, irodákba ajánlott, a 4 utas pedig a még tágasabb terek klimatizálására alkalmas.

Multi mennyezeti klíma

Lehetőség van egy kültéri egységre több különböző teljesítményű kazettás beltéri egységet csatlakoztatni. Ezzel a megoldással több helységet tudunk klimatizálni a beltéri egységek pedig külön beállíthatók.

Design

Annak ellenére, hogy a kivitelező mindig igyekszik precízen és esztétikusan elhelyezni a beltéri egységet és elrejteni a csöveket, mégis előfordulhat, hogy a készülék kilóg az enteriőrből. Ez esetben jó megoldás az elrejtés, beépítés. Ennek a legnépszerűbb változata a mennyezetbe való elrejtés, ami az álmennyezetbe való besüllyesztést jelenti. Így a készülék nem befolyásolja a falak dekorálását vagy a bútorok elhelyezését. A mennyezeti kazettás klímákat kifejezetten erre az elhelyezésre fejlesztették.

A kazettás klímaberendezés előnyei:

•    Esztétikus
•    Jó és nagyfokú légeloszlás
•    Beépített kondenzvíz szivattyúval van ellátva
•    Nagy teljesítményű készülékek is kaphatók
•    Hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas