A környezetvédő mozgalmak sokat tesznek azért, hogy ezeket a problémákat tudatosítsák, és kiemeljék a környezettudatosság fontosságát. Ne feledkezzünk meg erről akkor se, ha épp klímarendszert szeretnénk otthonunkba!

Válasszunk környezetbarát hűtőközeget!

Az R32-es hűtőközeg egy speciálisan tisztított fluroid, környezetbarát, szagtalan, gyúlékony gáz. Előnye, hogy egyáltalán nem károsítja az ózonréteget, és alacsony GWP értékkel rendelkezik. A GWP érték, vagyis a globális felmelegedési potenciál azt mutatja meg, hogy az adott vegyi anyag mennyire járul hozzá a globális felmelegedéshez, és mennyivel nagyobb a hatása a CO2 molekulánál. Amennyiben környezettudatosan szeretnénk klimatizálni, érdemes olyan klímaberendezést választani, amely R32-es hűtőközeggel működik.

Ne feledkezzünk meg az energiatakarékosságról!

Amennyiben hagyományos klímánk van, érdemes elgondolkodni annak lecserélésén, mert a modern, inverteres klímaberendezések 30-40%-al kevesebb áramot fogyasztanak. Ez azért lehetséges, mert a folyamatos, kiegyensúlyozott működésnek köszönhetően a kompresszor ritkán üzemel maximális teljesítménnyel, továbbá elmaradnak a legnagyobb áramfelvételt igénylő indítások, ezáltal csökken a fogyasztás.

Ha van rá mód, használjunk napelemet!

Manapság a napenergia a leggyorsabban fejlődő technológia a megújuló energiaforrások területén. A legismertebb napenergia hasznosító eszköz pedig a napelem, amivel elektromos áramot tudunk előállítani. Az előállított elektromos áramot felhasználhatjuk vízmelegítésre, világításra, fűtésre, hűtésre. Egy jól megtervezett napelemes rendszer fedezni tudja akár a klímarendszer működtetéséhez szükséges energiát is.