Válasszunk minőségi, inverteres klímaberendezést!

Az inverteres klímák alapvetően halkabban működnek a hagyományos klímáknál, illetve ezeken belül is jellemző, hogy az olcsóbb kategóriájú készülékek valamivel zajosabbak a minőségi, ám magasabb árfekvésű típusoknál. Az inverteres klímák továbbá energiatakarékosak, sok kényelmi funkcióval rendelkeznek, a belső egységek pedig kimondottan csendesek, így lakáson belül sem jelent problémát az elhelyezésük.

Klímavásárlás előtt érdemes tájékozódni az egyes típusok zajszintjéről, hiszen ma már a gyártók nagyon odafigyelnek rá, hogy készülékeik a lehető legkisebb decibel értéket érjék el működés közben.

Miért lehet hangos a klíma?

Általában a klíma kültéri egysége szokott zajosabb lenni, amit okozhat a kompresszor, a ventilátorok, koszolódás, vagy valamilyen meghibásodás. Ez a zaj lehet zörgés, kattogás, vagy a rezonancia okozta morajlás. Amennyiben a kültéri egység zizeg, zörög, fémes hangon csörömpöl, azt akár egy csavar meglazulása is okozhatja. Kerregést általában az vált ki, ha valami a berendezés belsejébe kerül, illetve a beltéri egység is nagyrészt azért szokott hangosabb lenni, mert elkoszolódott a szűrő.

Forduljunk klímaszerelőhöz

A klímaberendezések karbantartása évente kétszer ajánlott, de ha azt tapasztaljuk, hogy a klíma a szokottnál zajosabban működik, keressünk egy szakembert, aki kitisztítja a készüléket, illetve amennyiben valamilyen egyéb kisebb problémáról van szó, azt azonnal meg tudja oldani.